Verslag 2017

Foto-QORAAJR614 juni 2017.
Het is zover. Na het zoeken naar sponsors, diverse overleggen en een hoop geregel in de laatste week is het dan eindelijk 14 juni.
In alle vroegte komen we aan op de kinderboerderij en daar komen ook al de eerste sponsors en bedrijven met de door hun te leveren spullen aan.
Inter AVL komt voor het geluid en ook Broekies Kidsfun is er om een uur of acht om het springkussen, de kramen e.d. neer te zetten.
Het weer is prachting en de voorbereidingen gaan door.
Inmiddels zijn er al diverse leidsters gearriveerd en ook Christianne van Muziek op schoot is er al. Allen in de weer met matten, tenten, banken e.d. om de kinderboerderij in anderhalf uur om te toveren tot één grote peuterspeelzaal.

Na vijftien jaar weet iedereen wel zo'n beetje wat er van hun verwacht wordt, het verloopt dus allemaal prima.
De koffie wordt gezet, de knutsels voorbereid en het inmiddels geleverde fruit door Fruit aan huis wordt vast gesneden.
Om negen uur staan de eerste bezoekers al voor het hek.. Als om half tien het hek open gaat lopen de eerste peuters met hun kleurplaat naar de informatiestand, de plek waar zij hun kleurplaat kunnen inleveren en een tasje met inhoud krijgen.
Ouders vinden hier de informatie van de sponsors en kunnen informatie inwinnen bij de mensen van de Peuterschool.                                   

Er zijn kinderen die hun leidsters herkennen, maar ook peuters die met het kinderdagverblijf komen, of peuters die gewoon lekker met papa, mama, opa, oma of de oppas zijn. Het is een drukte van belang en het is reuze gezellig.
Overal zie je peuters genieten van de activiteiten. Je ziet ze knutselen, spelen in het ballenbad, van de glijbaan glijden, bellenblazen, voorgelezen worden, muziek maken, schminken, in de zandbak spelen en springen op het springkussen.
Clown Bennie Bang is er weer met zijn gitaar, iemand van Stardance die met de peuters danst en er is iemand van capoeira die met de peuters beweegt.                                    

plein peuter, Foto-4N33VWZYWe gaan door tot 11.15 uur en dan is het helaas weer gedaan voor dit jaar.

Er wordt weer met zijn allen opgeruimd, spullen worden weer opgehaald en om 12.00 uur is de kinderboerderij weer zoals het was om 8.00 uur 's morgens.

Het was weer een super ochtend!

 

Geschiedenis

Foto-8TVY7MI4Het Plein van de Peuter is tien jaar geleden ontstaan en werd toen georganiseerd door de peuterspeelzalen. Het doel van de eerste keer was op een positieve manier aandacht te vragen voor het peuterspeelzaalwerk in Houten. Op deze eerste ochtend werd een onderzoek aangeboden aan de toenmalige wethouder Ton Strien waarin een plan stond voor het peuterspeelzaalwerk. De manier waarop dat toen georganiseerd was, gedragen door een vrijwillig bestuur met betaalde leidsters, baarde grote zorgen voor de voortgang van het peuterspeelzaalwerk. Dit moest meer geprofessionaliseerd worden. Het onderzoek met het bijbehorende advies is de eerste stap geweest naar de manier waarop het peuterspeelzaalwerk in Houten op dit moment georganiseerd is.

Na het succes van de eerste keer werd besloten deze activiteit jaarlijks terug te laten komen en om er meer organisaties bij te betrekken.

Dit gebeurde en na een aantal jaren zelfstandig te hebben gefunctioneerd, hebben we ons op een bepaald moment mogen aansluiten bij Stichting Kinderaktiviteiten Houten.

Het bezoekersaantal van het Plein van de Peuter groeit nog jaarlijks en is nu een bekende activiteit binnen Houten. Vorig jaar mochten wij ruim 250 peuters met ouders/verzorgers ontvangen.